صنعت نسل چهارم در منحنی بلوغ تحول دیجیتال شرکتهای تولیدی، گامی رو به جلو محسوب گردیده و بر ترکیب فناوری اطلاعات و تکنولوژی عملیات، بهمنظور مدرنسازی زنجیره ارزش متمرکز شده است.
اینترنت اشیاء صنعتی (IIoT) یکی از تکنولوژیهای پیشرو در صنعت نسل چهارم میباشد که منجر به تحریک تولیدکنندگان برای کسب رشد بیشتر کسبوکار گردیده است. به عبارتی سادهتر، اینترنت اشیاء صنعتی به مشابه چارچوبی است که با کمک سنسورها، دستگاهها، نرمافزار و اینترنت، ماشینهای صنعتی مختلف را به یکدیگر متصل مینماید. ماشینهای صنعتی که با استفاده از اینترنت به یکدیگر متصل میشوند، شامل رباتها، سنسورها، کمپرسورها و ... میباشند.
از نظر مشتریان شرکتهای تولیدی، اینترنت اشیاء صنعتی (IIoT) امکان ارتباط از راه دور و نظارت و تعمیرات قابلپیشبینی دستگاههایشان را در فروشگاه فراهم مینماید. ابر، دستگاههای متصل، سنسورها، هوش مصنوعی، کلان داده، امنیت سایبری و تولید افزایشی (additive manufacturing)، تنها نمونههایی از اجزای استراتژی اینترنت اشیاء صنعتی به حساب میآیند. با کمک سیستمهای متصل، سنسورها و دستگاهها، امکان دسترسی نیروی کار به ماشینآلات تولیدشان از دفتر کار فراهم میگردد. آنها همچنین میتوانند عملکرد ماشینآلات تولیدی را ارزیابی نموده و با استفاده از فایلهای لاگ، وضعیت داخلی آنها را در هر زمان و هر مکانی مشاهده نمایند.
هرگونه تغییر یا انحراف از پارامترهای پیشفرض، میتواند بهوسیله ی ماشینهای هوشمند تشخیصدادهشده و به مسئول مربوطه برای اقدام ارسال گردد. همچنین سنسورهای هوشمند قادر هستند به تصمیمسازی خودکار در سطح فروش کمک نمایند.
ماشین هوشمند نصب شده میبایست با سایر ماشینها و تنظیمات مربوط به تولیدکنندگان تجهیزات اصلی یا ارجینال (OEMs) سازگار باشد. علاوه بر این وجود ارتباطی قوی بین دستگاهها، امکان اشتراک دادهها، پیشبینی تعمیرات و به حداقل رساندن خطرات امنیتی را میسر میسازد.
ماشینآلات صنعتی در اغلب مواقع به تعمیرات دورهای نیاز دارند. خبر خوش آن است که با استفاده از سیستمهای ERP با قابلیت اینترنت اشیاء، تولیدکنندگان قادر خواهند بود که پیشاپیش خرابی عملکردهای دستگاههای صنعتی که بهزودی اتفاق میافتند را با بهکارگیری سنسورها و تحلیلهایی ابری، پیشبینی نمایند.
تولیدکنندگان بزرگی مانند Boeing, Bosch, Airbusو ...، به دلایل مختلفی به اینترنت اشیاء صنعتی (IIoT) وابسته میباشند. Airbus به ابتکاری دستزده است: کارخانه در آیندهای مبتنی بر فناوری پوشیدنی و سنسورهای یکپارچه که بهمنظور ایمنی و کاستن اشتباهات طراحی شدهاند، متمرکز شده است. Bosch به برنامهای که قادر است به صورتی خودکار عملیات کارخانه و مسیر کارکنان را ردیابی و عملیات مونتاژ را هدایت کند، دستیافته است.
ابر نمونهای مطلق از اینترنت اشیاء صنعتی (IIoT) توسط نرمافزار ERP میباشد
نقش اصلی ERP ابری و اینترنت اشیاء صنعتی بالابردن بازدهی سازمان میباشد. همانطور که پیشتر اشاره گردید اینترنت اشیاء صنعتی (IIoT)، چارچوبی از ماشینهای هوشمند با سنسورهایی جاسازی شده در آنها که بهصورت شبکهای متصل میباشند، را شامل میگردد. ابر به این چارچوب اجازه میدهد تا دادهها را بدون هرگونه مداخلهی دستی گردآوری، ارسال و دریافت نماید.
ERP ابری و اینترنت اشیا صنعتی (IIoT) به موازات یکدیگر اجرا میگردند. هنگامیکه اینترنت اشیاء صنعتی حجم انبوهی از داده را ایجاد میکند، ERP ابری مسیری را برای انتقال و رسیدن آن به مقصد فراهم میآورد. فرقی نمیکند که این مبحث دربارهی ردیابی دادهی ایجاد شده از سوی دستگاهها باشد و یا اطلاع از اینکه تا چه میزان محصولات تولید شده، خریداری و ارسال میگردند، ERP ابری شما را قادر میسازد تا نظارهگر هر چیزی تنها از سوی یک سکو باشید. به بیان سادهتر، اینترنت اشیاء صنعتی دادههای مهم سازمانی را خلق میکند، و ERP ابری به سادهسازی و پشتیبانی از آن میپردازد. بررسی انجام شده توسط مؤسسه گارتنر (Gartner) بیانگر این موضوع میباشد که تکنولوژیهای موجود در اینترنت اشیاء که خود به سرعت در حال تحول میباشند، با سرعت حیرتآوری در حال ایجاد تغییرات نوآورانهای در حوزههای زیر نیز میباشد:
. حس کردن (Sensing)- نقاط انتهایی در معماری اینترنت اشیاء
. ارتباطات - ارتباطات اینترنت اشیاء
. امنیت - امنیت اینترنت اشیاء
. ادراک- داده اینترنت اشیاء و تحلیل آن
. اقدام (Acting)- هوش مصنوعی (AI) اینترنت اشیاء
یکپارچگی ERP با اینترنت اشیاء صنعتی (IIoT) دسترسی دادهای به صورت بلادرنگ را میسر میسازد. یکپارچهسازی نرمافزار ERP با اینترنت اشیاء صنعتی منجر به تغییراتی شدید در زنجیرهی تأمین میگردد. چگونه این تغییر اتفاق میافتد؟ هنگامیکه دستگاههای اینترنت اشیاء صنعتی با برنامههای ERP صحبت میکنند، امکان نظارت بر کوچکترین واحد کالایی انبار (SKU) ارتقاء مییابد. بهعنوان مثال، نرمافزار ERP شما را قادر میسازد در هنگام نیاز به اجزای مورد نیاز خط تولیدی که لازمهاش جابهجایی بینالمللی میباشد، زمان رسیدن کالاهای مشخص شده را ردیابی کنید و اطلاعاتی ثابت از مکان آنها به دست آورید. برنامههای کاربردی ERP و اینترنت اشیاء صنعتی (IIoT) برای دریافت اطلاعات توسط انسان با یکدیگر همکاری مینمایند. این قابلیت نظارت شبانهروزی بر تجهیزات و خط تولیدی را به ارمغان میآورد.
ابر، دروازهای به سوی تولیدی مدرن میباشد. ابر به تولیدکنندگان این فرصت را میدهد تا اطلاعاتی در مورد عملکرد محصولات پس از تحویل آنها به دست مشتری، کسب کنند. تولیدکنندگان قادر به نظارت بر وضعیت کالاها، نگهداری و فرسودگی آنها میباشند و هرگونه مشکل ایجاد شده در تولید از راه دور را برطرف میسازند.
*** برای مشاهده ادامه مطلب اینجا کلیک کنید***
جویا افزار ماندگار پرسیا ( جام پرسیا ) تولید کننده نرم افزارهای یکپارچه سازمانی :
. نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمان ( Enterprise resource planning ( ERP
. مدیریت زنجیره تامین ( Supply Chain Management ( SCM
. مدیریت منابع مالی ( Financial Resource Management ( FRM
. مدیریت بودجه (Budget Management)
. مدیریت منابع انسانی ( Human Resource Management ( HRM
. مدیریت منابع تولید ( Manufacturing Resource Management ( MRP
. مدیریت فرآیند کسب و کار ( Business Process Management ( BPMS
. مدیریت ارتباط با مشتری ( Customer Relationship Management ( CRM
. مدیر وظایف (Task Management)
. هوشمندی کسب و کار Business Intelligent
. داشبورد مدیریتی (Dashboards)
. اتوماسیون اداری ( Office Automation)
. موتور قانون (Rule Engine)
. گزارش ساز( Report Generator)
تماس با واحد مشاوره و اطلاع رسانی : 02188844244